Fundering nodig in Koevordermeer

Ontvang 5% korting in Koevordermeer als de opdracht wordt uitgevoerd 30 dagen na de uitvoeringsdatum!

Fundament
Grondvesting
Schroeffundering
Schroeffundering type U
Schroeffundering type M
Veranda’s en serres
Uitbouw en aanbouw
Tiny house en tuinhuis
Vakantiewoningen
Vlonders en steigers
Zonnepaneel constructies
Koevordermeer
Aantal keer bekeken: 14560

We bieden je met plezier professionele funderingsspecialisten aan

Een offerte ontvangen die je enthousiast maakt.

Werkgebied:

Landelijk

WhatsApp & Bellen:

+31622797362

Informatie over de plaats Koevordermeer

Koevordermeer - Wikipedia
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Koevordermeer
De Kûfurd
Het Koevordermeer bij Dijken
Het Koevordermeer bij Dijken
Koevordermeer (Friesland)
Koevordermeer
Situering
Stroomgebieds­landen Friesland
Coördinaten 52° 57′ NB, 5° 41′ OL
Overig
Plaatsen Dijken, Koufurderrige
Koevordermeer
Portaal  Portaalicoon   Geografie

Het Koevordermeer (Fries en officieel: De Kûfurd) is een meer in de provincie Friesland (Nederland), het ligt op de grens van de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Friese Meren.

Beschrijving

Het Koevordermeer is een langgerekt meer. Het meer is vernoemd naar de streek de 'Koevorde', waar ook het naburige gehucht Koufurderrige in ligt. Een voorde is een plaats waar boeren hun koeien door een doorwaadbare plek dreven. Boeren van de oostkant van het Koevordermeer, uit Dijken, dreven 's zomers hun vee door het meer naar de weidegronden aan de andere kant.

Door het Koevordermeer loopt een zandopduiking, ongeveer vanaf Langweer naar Lippenwoude, die het ondiepe meer goed doorwaadbaar maakt. Toponiemen als 'Zandgaast' en 'Zandsloot' verwijzen ook naar deze zandopduiking. Na Lippenwoude loopt de opduiking door naar Osingahuizen en Oudega naar Sandfirden.

Verbindingen

Aan het meer liggen de dorpen Teroele en Dijken. Teroele kent twee recreatiebedrijven: Camping Leenstra en Recreatieoord de Koevoet. De Koevoet heeft een passantenhaven, restaurant, appartementenverhuur en een camping. Het meer wordt overigens wel druk bevaren, het Prinses Margrietkanaal loopt er namelijk doorheen. Verder heeft het meer goede verbindingen met andere meren, namelijk:

Buiten de vaargeul is het meer aan de westkant goed bevaarbaar (diepgang ca. 100 cm). Alleen de noordoostelijke hoek (ter hoogte van Dijken) is zeer ondiep.

Zie ook

Funderingsspecialist1 Funderingsspecialist2 Funderingsspecialist3 Funderingsspecialist4 Funderingsspecialist5 Funderingsspecialist6 Funderingsspecialist8 Funderingsspecialist9 Funderingsspecialist10